Saltning af fortov

Hvis du gerne vil undgå at bryde loven, skal du huske, at du har pligt til både at salte og fjerne sne på fortov, der støder op til din grund. Falder postbuddet eller en forbipasserende på fortovet ude foran dit hus, fordi du har glemt at strø salt, står du med håret i postkassen. Det er nemlig dit ansvar, at fortovet er farbart – og det er derfor også dig, der står med et ansvar i forhold til erstatning, hvis uheldet er ude.

Er du usikker på reglerne for saltning af fortov og snerydning? Så kan du blive klogere ved at læse denne artikel. Vi kommer både ind på, hvornår du har pligt til at strø salt og fjerne sne, og hvor henne du ikke må glemme at gøre det på din grund. 

Regler for saltning af fortov

Ejer du et hus inde i en by, vil der med stor sandsynlighed også støde et fortov op til din grund. Og så er det, at du skal være opmærksom på reglerne for saltning af fortov.

Loven siger, at du som husejer har pligt til at fjerne sne og salte på fortov, der støder op til dit hus. Er der frostvejr og bidende koldt udenfor, skal du salte, og falder der sne, skal du ud med sneskovlen. Du skal med andre ord sørge for, at fortovet ikke er glat, så der ikke er nogen, der kommer til skade.

Hvornår på dagen er snerydning og saltning af fortov obligatorisk?

Du skal i princippet holde dit fortov fri for sne og is i tidsrummet 7-22 på hverdage og fra klokken 8-22 om søndagen. Men du får heldigvis ikke en bøde, hvis du først får det gjort, når du har drukket din morgenkaffe. 

Det vigtigste er, at du sørger for at gøre det, når du har mulighed for det – og gerne så hurtigt som muligt efter, at der er faldet sne. Og så holder det altså ikke i byretten, hvis du sov over dig og ikke nåede at gå en tur med saltposen og sneskovlen, inden du tog på arbejde. Så falder hammeren.

Hvor på din grund må du ikke glemme at salte og skovle sne?

Udover dit fortov skal du også sørge for, at det er muligt at komme til din dør uden at falde. Hvem ved, hvornår postbuddet kommer med en pakke til dig og skal kunne komme til din dør for at få en underskrift? Ud over fortovet skal der altså være fri passage til din postkasse, din skraldespand, din indkørsel, din havegang og på eventuelle trapper ved din dør.

Glem ikke også at fjerne istapper, der hænger ned fra taget. De kan gøre slem skade, hvis de falder ned i hovedet på skraldemanden eller postbuddet en tidlig morgen. 

Saltning af fortov, når du er ude at rejse

Skal du ud at rejse, skal du ikke alene finde en babysitter til din hund. Du skal også finde en, der vil tage over på saltning af dit fortov. Skulle uheldet være ude, er det ikke en gyldig undskyldning, at du har været ude at rejse og derfor ikke har været hjemme til at stå for snerydning og saltning af dit fortov. 

Så husk at lave en aftale med din nabo eller en anden bekendt, der gerne tager dit fortov og andre færdselsarealer ved din grund med, når han eller hun skal ud at svinge sneskovlen.

Skal vi hjælpe dig med snerydning og saltning af fortov?

Har du brug for vores hjælp til saltning eller snerydning, står vi altid til rådighed hos Snevagten. Der er ikke det sted i Danmark, vi ikke dækker, og der er ikke den sneopgave, der er for stor eller for lille for os. Ring til os på telefon 73 70 84 48 eller skriv til os på kundeservice@snevagten.dk.

Snevagten A/S


Brandstrupvej 10
2610 Rødovre


CVR: 32790291

Følg os