Skip to main content

Glatførebekæmpelse

Hvert år sker der en lang række af faldulykker, da reglerne for glatførebekæmpelse langt fra bliver overholdt alle steder. Et fortov der hverken bliver ryddet for sne eller saltet kan i værste fald være spejlglat at gå på. Og så er det nemt for selv den mest adrætte person at vælte og slå sig.

Men hvad har du egentlig af pligter, når det kommer til glatførebekæmpelse ved dit hus? Det tager vi et kig på i denne artikel, hvor du bliver klædt på til at gå vinteren forsvarligt i møde med sneskovl og saltspreder.

Glatførebekæmpelse regler – det skal du være opmærksom på

Ejer du et hus med tilstødende fortov, er også du ansvarlig for, at fortovet er forsvarligt at gå på. Du er med andre ord ansvarlig for, at der både bliver strøet salt og ryddet sne, når vejrguderne velsigner os med hvidt drys, der daler ned fra himlen.

Sker der et uheld på din grund, efter at du ikke har levet op til dine snepligter? Så er det dig, der kan blive gjort erstatningspligtig. 

Hvad ligger der i ordet glatførebekæmpelse?

Glatførebekæmpelse er lig med den indsats, du som husejer skal gøre, for at det ikke er farligt at være forbipasserende, postbud eller skraldemand i det område, hvor du bor. Du skal ikke alene være opmærksom på fortov, der støder op til din grund. 

Også din indkørsel, området ved din postkasse, stien til din skraldespand og trapperne op til din dør skal være fri for is og sne. Det skal være sådan, at ingen skal risikere at brække et ben eller få sig en hjernerystelse ved at kæmpe sig vej hen til dig for at aflevere et brev, ringe på din dør eller tømme din skraldespand.  

Snerydning glatførebekæmpelse – hvornår på døgnet?

Du har pligt til at holde dit fortov og andre færdselsområder ved din bolig fri for sne og salt fra klokken 7 om morgenen til klokken 22 om aftenen. Undtagen om søndagen – der skal dit fortov først være ryddet fra klokken 8. 

Nu lyder det pludselig meget alvorligt det her med snebekæmpelse. For hvad så i det tidsrum hvor du er på arbejde? Hvad skal du gøre, hvis det sner helt vildt, mens du sidder på kontoret?

Så er der ingen grund til panik. Det hedder sig nemlig, at du skal få ordnet dit fortov og andre færdselsområder ved huset så hurtigt som muligt. Det vil altså sige, at det er helt okay, hvis du fjerner sne og spreder salt, når du kommer hjem fra arbejde. Har det også sneet om natten, må du også ud om morgenen, inden du begiver dig afsted på cyklen til arbejdet.

Kan du forsømme dit fortov, hvis du rejser på ferie?

Det kan du i princippet godt, men det vil ikke være en særlig god idé. For en rejse er ingen gyldig grund til at lade det sejle derhjemme, hvis vejrudsigten peger på snebyger. Så må du ind i kampen og få en anden på sagen. Vil din nabo eller en bekendt ikke hjælpe dig, må du finde en lokal snerydningsvirksomhed, der kan stå for glatførebekæmpelse ved din bolig, mens du er ude at rejse.

For skraldemanden og postbuddet skal stadig kunne udføre sit arbejde, og forbipasserende skal stadig kunne gå tur med hunden uden at gå på et spejlglat underlag. 

Lad os hjælpe dig med glatførebekæmpelse

Hos Snevagten elsker vi sne, og vi kører ud døgnet rundt for at sørge for, at veje, stier og fortov er fri for sne og is. Vil du gerne have et tilbud på glatførebekæmpelse? Så ring til os på telefon 73 70 84 48, eller beskriv dine ønsker i en mail til kundeservice@snevagten.dk